Käkledsbehandling inkl. nacke/hals

Käkledsbehandling inkl. nacke/hals

Spänd käkled kan ge symptom som svårighet att gapa stort, klickande ljud i käkleden när man öppnar och stänger munnen, värk eller trötthet i käkmuskler, molande värk vid tinningar eller över pannan, gnisslar tänder och/eller biter ihop på natten. Spänd käkled ger ofta stelhet, trötthet och värk i nacke, skuldra och ländrygg.

Behandlingen

En mjukdelsbehandling bearbetar muskulaturen kring käkleden och ger en avslappnande effekt med bättre rörlighet och minskad stelhet och smärta. Spänningar i käkleden har en stark koppling till nacke/hals. Därför ingår alltid behandling av dessa delar. Vid behandling av nacke/hals används en myofasciell teknik som är mycket effektiv och som ger ett långvarigt resultat. Tänk på att om du haft spänningarna länge kan upprepade behandlingar krävas.

Boka tid

Allt fler drabbas av problematik i käkleden och under 2017 skrevs enligt Föräkringskassan 55’000 bettskenor ut i Sverige vilket är en ökning med nära 24% sedan 2009. Ökningen är tydlig och finns inom alla åldrar men oroande är att fler ungdomar i gymnasieåldern söker hjälp.

Ökad stressbelastning i samhället och att det generellt ställs högre krav både inom arbetsliv och i hemmet ses som den främsta orsaken till ökningen. En ökad medvetenhet och att vi blivit bättre på att se över vår hälsa kan även spela in i ökningen.

Vanligtvis är personer med käkledsproblematik själva inte medvetna om att det är käkens muskler som är spända. Symptomen kommer istället som spänningar i axlar, nacke och ländrygg för att sedan ge spänningshuvudvärk. Därefter kommer ofta en trötthetskänsla i käkarna, smärta när man äter och tuggar och morgonhuvudvärk, alla dessa är symptom på att man pressar eller gnisslar tänderna. Problem med käkledsmuskulaturen påverkar kroppen på fler sätt och kan bland annat ge tinnitusliknande problem, ögonproblem med känslighet för solljus, svårighet att öppna munnen eller att käken “låser sig”.

Boka tid