Käkledsbehandling

Käkledsbehandling

Spänd käkled kan ge symptom som svårighet att gapa stort, klickande ljud i käkleden när man öppnar och stänger munnen, värk eller trötthet i käkmuskler, molande värk vid tinningar eller över pannan, gnisslar tänder och/eller biter ihop på natten. Spänd käkled kan även ge stelhet, trötthet och värk i nacke, skuldra och ländrygg. En mjukdelsbehandling bearbetar muskulaturen kring käkleden och ger en avslappnande effekt med bättre rörlighet och minskad stelhet och smärta.

Boka tid

Allt fler drabbas av problematik i käkleden och under 2017 skrevs enligt Föräkringskassan 55’000 bettskenor ut i Sverige vilket är en ökning med nära 24% sedan 2009. Ökningen är tydlig och finns inom alla åldrar men oroande är att fler ungdomar i gymnasieåldern söker hjälp.

Ökad stressbelastning i samhället och att det generellt ställs högre krav både inom arbetsliv och i hemmet ses som den främsta orsaken till ökningen. En ökad medvetenhet och att vi blivit bättre på att se över vår hälsa kan även spela in i ökningen.

Vanligtvis är personer med käkledsproblematik själva inte medvetna om att det är käkens muskler som är spända. Symptomen kommer istället som spänningar i axlar, nacke och ländrygg för att sedan ge spänningshuvudvärk. Därefter kommer ofta en trötthetskänsla i käkarna, smärta när man äter och tuggar och morgonhuvudvärk, alla dessa är symptom på att man pressar eller gnisslar tänderna. Problem med käkledsmuskulaturen påverkar kroppen på fler sätt och kan bland annat ge tinnitusliknande problem, ögonproblem med känslighet för solljus, svårighet att öppna munnen eller att käken “låser sig”.

Boka tid

Privat: Käkledsbehandling

Käkleden är en av kroppens allra viktigaste leder, om inte den viktigaste, då den har en mycket stark koppling till nervsystemet. Spända muskler i käkleden beror ofta på en stressad tillvaro där vi bokstavligen biter ihop. Detta är ett sätt för kroppen att stänga ute alla känslor då en käkled som är stängd innebär att det inte går att skrika, gråta, skratta eller visa några andra känslor. Men spänd käkled är även vanligt hos idrottare, främst inom sporter där tandskydd används som ishockey, boxning eller andra sporter där slag kan förekomma mot käken.

Spänningar och dysfunktioner i muskulaturen kring käkleden kan leda till att du får begränsad rörlighet i käkpartiet, gnisslar tänder på nätterna eller är i behov av bettskena. Triggerpunkter i käkledens muskulatur kan även ge upphov till stark huvudvärk och även tinnitus.

Genom käkledsbehandling tillsammans med att se över sin dagliga situation kan de problem som angetts ovan lindras eller helt försvinna.

Då spänd käkledsmuskulatur ofta hör samman med spänd muskulatur i nacken ingår även lösgörande massage i nacke och huvud. Detta för att du ska bli så avspänd som möjligt.

Pris:

45 minuter / 730:-