Taktil massage

Taktil massage

Taktilterapi är en mycket stressreducerande, avslappnande och mjukgörande behandling som skiljer sig från annan massage då man inte knådar och arbetar med musklerna. Taktil massage kännetecknas istället av stora och lätta rörelser för att skapa välbefinnande och frisättning av oxytocin.

Taktil massage frisätter hormonet oxytocin som har en lugnande och rogivande effekt samt verkar som en motvikt mot kortisol, som utsöndras som en reaktion på stress. Oxytocin lindrar också vid smärta. När kroppen känner beröring utsöndras hormonet oxytocin på mindre 0,1 sekunder, vilket har en helande effekt på kroppen. De första 20 minuterna tar kroppen av sitt egna oxytocin men efter tjugo minuter börjar kroppen att producera mer.

Effekterna av en taktilmassage kan exempelvis vara avslappning i kroppen, lugn och ro, smärtlindring, bättre sömn, ökad nyfikenhet, förbättrad mag-tarmfunktion, minskad aggressivitet, stärkt kroppsuppfattning, minskad ångest, ökat immunförsvar, ökad självkänsla och tänd livsgnista.

Taktilterapi passar alla och är en uppskattad behandling av både kunder som lider av t ex fibromyalig och dig som har ett extra stresspåslag och vill komma ner i varv eller dig som bara vill slappna av och få en riktigt mjuk behandling!

Boka tid