Refine your touch

Jag får ofta kommentarer som “Bindvävsmassage?! ALDRIG! Det gör så ont!!” eller “Jag har hög smärttröskel. Tryck så hårt du kan!”. Dessa påståenden och kommentarer kommer ofta från en grundlös tanke att massagebehandlingar måste göra ont för att ge effekt. 

För att du som kund ska få rätt behandling måste vi först förstå vad det är du behöver hjälp med. Har du smärta eller är det dålig blodcirkulation? Är det stelhet som gör att du inte har rätt rörelsemönster eller är det en inklämning? Är det triggerpunkter som behöver bearbetas eller är det bindväven som håller dig tillbaka och skapar orörlighet?

Vi behöver även veta var problematiken sitter, t ex kan ländryggsproblem bero på många olika saker som spänd magmuskulatur, korta sätesmuskler eller att adduktorerna (insida lår) inte fungerar som de ska.

När vi vet detta kan rätt teknik användas för att bearbeta området för att ge ökad rörlighet, bättre hållning och i slutändan smärtlindring. Jag har ett flertal utbildningar inom olika tekniker och utifrån hur ditt problem ser ut blandas dessa för att ge ett så bra resultat som möjligt. Ofta blandas grepp och tekniker från triggerpunktsbehandling, bindvävsmassage, deep tissue massage, idrottsmassage och myofasciella tekniker under samma behandling.

Men hur hårt ska man trycka och hur ont gör det då?! Behandlingen anpassas alltid efter dig som kund, din kropp och din vana av att få behandling. Om du har fibromyalgi blir behandlingen en helt annan och betydligt lättare än om du är elitidrottare med stor vana av att ta hand om kroppen genom djupgående idrottsmassage. Grundregeln är alltid att smärtan ska vara hanterbar och du ska kunna andas och slappna av. Spänner du dig under behandlingen kan muskeln inte förlängas och hela poängen med behandlingen går förlorad. 

Av ovanstående orsaker har jag därför som viktigaste regel att mina kunder måste prata och kommunicera tydligt under behandlingen för att hela tiden ligga på rätt nivå. Detta är det viktigaste styrmedlet att få dig som kund komfortabel och se till att du förblir så avslappnad som möjligt under behandlingen!

Varmt välkommen att boka tid hos mig!

Boka tid