Smärta mellan skulderbladen

I samband med mina företagsbesök är ett vanligt besvär hos kunderna en ömmande och “brännande” känsla mellan skulderbladen. Då är det ofta en platt muskelgrupp som heter Rhomboideus som blivit försvagad och utmattad. Muskeln har sitt ursprung på ryggraden och fäster utmed skulderbladets inre kant där den har som uppgift att stabilisera och hålla skulderbladet intill bröstkorgen. Problematik i muskeln uppstår vanligen på grund av en kort och spänd bröstmuskulatur som drar fram skuldran varpå rhomboideus (som försöker hålla tillbaka skulderbladet) blir utmattad och en känsla av att få mjölksyra kan infinna sig mellan skulderbladen.

Att arbeta med bröstmuskulaturen har fler fördelar än att få rhomboideus att slappna av. En spänd bröstmuskel påverkar muskulaturen i axlar och nacke men påverkar även hur mycket du kan “öppna upp” bröstkorgen och hur du andas. Genom att arbeta med bröstmuskulaturen kan ditt andningsmönster förbättras och du får lättare att slappna av.

Hos mig får du behandling av bröstmuskulaturen och genomgång av stretchövningar tillsammans med styrkeövningar för att stärka musklerna kring skulderbladet.

Varmt välkommen att boka Massageterapeutisk behandling!

Boka tid