Musarm, Tennis- och Golfarmbåge

Musarm är ett samlingsnamn för värk och stelhet i axel, arm, hand och fingrar som beror på överbelastning efter en lång tids enformigt arbete där musklerna i underarmen och handen är konstant spända. Musarm är ofta kopplat till arbete vid datorn där du håller handen i en böjd vinkel samtidigt som du gör små korta rörelser med datormusen. Men överbelastning i underarmen uppstår även i andra sammanhang och är vanliga i olika sporter som tennis (tennisarmbåge), golf (golfarmbåge) eller paddlar kajak. I alla dessa fall håller du hårt i ett racket eller en paddel med spänd hand och underarm vilket skapar en belastning.

Smärtan känns oftast som brännande och är svåra att lokalisera, den spänner sig ofta över ett stort område samtidigt som du saknar styrka i armen och får känslan av att den sover.

Oftast känner du av skadan i underarmen, men den kan även drabba handen eller axeln. Tillståndet kan bero på en inflammation i en muskel eller sena men kan också bero på att muskeln krampar och drar ihop sig och blir hård.

Du kan lindra smärtan genom rätt stretch- och styrkeövningar och tillsammans med rätt behandling blir du oftast bra inom ett par månader.

Om du har problem med musarm, tennis- eller golfarmbåge är du välkommen att kontakta mig. Jag har framgångsrikt behandlat personer med musarm genom triggerpunktbehandling och Fascial abrasion technique-tool behandling som effektivt släpper upp spänningar i axel, arm och hand för att du ska uppnå full rörlighet i axel- och armbågsled.

Välkommen att boka tid!

 
Boka tid