Vinterlöpning – mina bästa tips

Om du ännu inte provat vinterlöpning vill jag att du tänker om! Att springa sin vanliga sommarrunda på vintern är som att springa i ett helt nytt landskap och upplevelsen blir en helt annan. Vinterlöpning i snö (och ibland slask) utmanar fötter och vrister som får arbeta mer än på vanligt sommarunderlag. Dessutom håller du konditionen du byggt upp under sommaren vid liv då den annars försvinner på 6-8 veckor.

Här kommer mina bästa tips för dig som ska ut i vinter:

Klä dig rätt! Använd lager på lager principen och anpassa efter gradtalet. Detta är viktigt för att inte bli nedkyld!

Använd reflex! Tänk på din säkerhet och även dina medtrafikanter som gärna vill upptäcka dig i tid!

Använd broddar eller skor med dubb! Spring säkert och idag finns mycket bra skor för vinterväglag på marknaden.

Korta rundor! Vid kyla kan det vara bättre att korta ner rundan och hålla ett måttligt tempo istället för långa pass i långsamt tempo då det är lätt att bli kall under andra halvan av passet.

Lämna klockan hemma! Vinterväglag inbjuder sällan till personbästa, lämna klockan hemma eller försök att inte stressa upp dig över att tiden blir långsammare än vanligt. Passa på att njuta av landskapet och den underbara årstiden vi har privilegiet att ha!

Behöver du hjälp med att stärka eller bygga upp mobilitet i dina fötter och vrister är du varmt välkommen att boka Behandlande massage, läs mer om den här: Behandlande massage

Boka tid